Revai logoRévai Miklós Szakkollégium
Regisztráció | Belépés | Teszt belépés
Revai logo

Főoldal

 
Domján Katalin - A vitázásról
Nagy Zoltán - A hihetetlen India
Beszámoló a III Tárnoky György emlékversenyről
Tárnoky György emlékverseny 2012
Tárnoky György emlékverseny 2011
Példatár
1956. október 23.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25


Revai logoLátogatás a szilágysomlyói Holokauszt múzeumban


Október 20-án reggel a Tikvah Egyesület szervezésében, Nagyvárad öt tanintézményének – az Ady Endre líceum, A Iosif Vulcan pedagógiai líceum, a pünkösdista Betel, a baptista Emanuel és az Onisifor Ghibu líceum – diákjai látogatást tettek a Szilágysomlyón található Észak-erdélyi holokauszt múzeumban.
Az Ady részéről a következők diákok vettek részt a kiránduláson: Borsa Géczi Mercédesz (X. B.), Erdős Alexandra (X. D.), Henn Renáta (X. A.), Ileána László (X. B.), Kocsor Andrea (X. B.), Lőrinc Júlia (X. B.), Nagy Norbert (X. B.), Németi Raymond (X. B.), Posszert Boglárka (X. B.) és Szabó Gergő (X. B.). Kísérő tanárok: Fazakas Gábor és Fazakas Judit voltak.
A volt zsidó iskola épületében Daniel Stejeran múzeumigazgató beszélt a Holokausztról, majd áttért a helyi zsidóságot érintő II. világháborús eseményekre. Eztután Teszler Emilia,a Tikvah vezetője, bemutatta a hallgatóságnak a Londoni Egyetemmel és az ENSZ közreműködésével megszületett „Lábnyomok” oktatási segédletet a Holokauszt tanításához, amely a Tikvah közreműködésével érkezett Romániába.
Az előadást és a prezentációt követően a Holokausztot feldolgozó kiállítás megtekintése következett, majd a csoport a helyi, felújítás alatt álló ortodox zsinagógát látogatta meg.
Rövid szabadidőt követően, a várostól félreesőbb, de a vasúthoz közel található volt gettónak a helyét keresték fel a kirándulók, ahonnan a kivégzőtáborokba induló szerelvényeket indították.
„A jövőt a múltból tanuljuk” - ez a Tikvah projektjének mottója. A kirándulás célja, az emberi és polgári jogok tudatosítása, a toleranciára való nevelés és nem utolsó sorban a múlt hibáiból való tanulás képességének elmélyítése volt.
Az AdysokAz Adysok

Revai logoMellékletek

iconIMG_0174.JPG
Az Adysok
iconIMG_0181.JPG
A szilágysomlyói zsinagóga
(c) 2011-2019 Révai Miklós Szakkollégium
0.034301042556763

Valid XHTML 1.0 Transitional